Tasty
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes piens
piens
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
2 TK
2 TK sāls
sāls
1.5 ĒK
1.5 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. paciņa raugs
paciņa raugs
0.25 glāze
0.25 glāze silts ūdens
silts ūdens
6 glāzes
6 glāzes milti
milti
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Batons visgardākais - pašu ceptais.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzsilda pienu, gandrīz uzvāra. Noņem no uguns, pievieno cukuru, sāli un mīkstu sviestu.

    Raugu izšķīdina siltā ūdenī un ielej pienā. Labi samaisa. Pievieno 3 glāzes izsijātu miltu un samaisa, kamēr sanāk viendabīga masa. Pievieno atlikušos miltus (izsijātus) un samaisa, lai sanāktu stingra mīkla. Maisa 10 minūtes, kamēr kļūst gluda un elastīga.

    Mīklas bumbu ieliek ieziestā traukā un apsmērē ar eļļu. Uzliek vāku un ļauj rūgt siltā vietā 1 ½ - 2 stundas, kamēr mīkla nedubultojas.

    Piespiež, un atkal ļauj pacelties.

    Mīklu sadala 2 daļās un veido batonus. Liek uz plāts, apsedz ar dvieli un ļauj atkal uzrūgt.

    Uzsilda cepeškrāsni. Pirms cepšanas katru batonu apsmērē ar sviestu. Cep 40 – 45 minūtes. Ja garoziņa par ātru kļūst brūna, tad pārklāj ar foliju.

    Iesūtīja: Artūrs

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form