Batons visgardākais - pašu ceptais.

Uzsilda pienu, gandrīz uzvāra. Noņem no uguns, pievieno cukuru, sāli un mīkstu sviestu.

Raugu izšķīdina siltā ūdenī un ielej pienā. Labi samaisa. Pievieno 3 glāzes izsijātu miltu un samaisa, kamēr sanāk viendabīga masa. Pievieno atlikušos miltus (izsijātus) un samaisa, lai sanāktu stingra mīkla. Maisa 10 minūtes, kamēr kļūst gluda un elastīga.

Mīklas bumbu ieliek ieziestā traukā un apsmērē ar eļļu. Uzliek vāku un ļauj rūgt siltā vietā 1 ½ - 2 stundas, kamēr mīkla nedubultojas.

Piespiež, un atkal ļauj pacelties.

Mīklu sadala 2 daļās un veido batonus. Liek uz plāts, apsedz ar dvieli un ļauj atkal uzrūgt.

Uzsilda cepeškrāsni. Pirms cepšanas katru batonu apsmērē ar sviestu. Cep 40 – 45 minūtes. Ja garoziņa par ātru kļūst brūna, tad pārklāj ar foliju.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!