Foto: Shutterstock
Dzīvā krējumā izsautētas, maigas liellopu gaļas strēmelītes, kas peld treknā mērcītē, kopā ar svaigi kultu kartupeļu biezputru, – ir neprātīgi garšīgs ēdiens. Vēl skābu gurķīti klāt, un absolūta bauda garantēta.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
350 gliellopa gaļa250 mlūdens (vai buljons)2 gab.sīpoli2 gab.paprika2 ĒKtomātu pasta4 ĒKskābais krējums pēc garšasčili pulveris

Sagatavošana

1

Šķēles izdauza ar gaļas āmuriņu un sagriež apmēram 0,5 cm platās sloksnēs, 3-4 cm garos gabaliņos.

2

Gaļas gabaliņus liek sakarsētā pannā un, labā eļļā maisot, cep, līdz tie viegli apbrūnējuši. Gaļas gabaliņus liek katliņā.

3

Tai pašā pannā apcep sīpolu ripiņas un gaļas strēmelīšu lielumā sagrieztu papriku, tad liek visu katlā pie gaļas.

4

Pannā ielej karstu ūdeni (šis ir variants tad, ja pie rokas nav buljona, buljons, protams, vienmēr ir labāks, bet dzīve ir dzīve), tad pārlej to pāri gaļai un paprikai katliņā. Šķidrumam visa gaļa pat nav jānosedz, jo klāt vēl nāks krējums.

5

Visam pievieno sāli un piparus pēc garšas, un tomātu pastu. Var pievienot arī čili pulveri. Liek katliņu ar uzliktu vāku uz lēnas uguns sautēties.

6

Kad gaļa jau pusmīksta, mērcei devīgi pievieno skābu krējumu, viegli samaisa un ļauj visam sautēties, līdz gaļa pilnīgi mīksta. Ja vēlas mērci mazliet biezāku, beigās var pievienot kādu kroti kviešu miltu.

7

Pasniedz ar kartupeļiem mīļākajā formā un veidā un skābiem gurķīšiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!