Foto: Vida Press
Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 uz pusēm pārgriezti beigeļi (meklē konditorejā vai veikalā pie saldētiem produktiem)250 gMocarella2 ĒKolīveļļa1 smalki sakapāts sīpols2 smalki sakapātas ķiploka daivas400 gķirštomāti1 TKkaltēts oregano TKčili pārslas vai čili pulveris2 ĒKtomātu mērce vai pasta svaigs baziliks dekorēšanai

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un ķiploku, un cep uz lēnas uguns aptuveni desmit minūtes. Panna nedrīkst būt pārāk karsta, lai sīpoli un ķiploki nepiedegtu. Pievieno sagrieztus tomātus, oregano, čili un tomātu mērci. Sautē mērci aptuveni desmit minūtes.

2

Ar koka karoti nedaudz saspaida tomātus, lai mērce izveidojas šķidrāka, bet tai nevajadzētu būt pārāk ūdeņainai. Gatavo mērci atdzesē.

3

Uzkarsē grilu, tosteri vai cepeškrāsni, kur apcept maizītes. Viegli apcep maizīti no abām pusēm, lai tā ir viegli zeltaina, bet ne līdz galam izcepta.

4

Uz katras maizītes uzsmērē aptuveni ēdamkaroti pagatavotās mērces. Pa virsu kārto saplucinātu mocarellas sieru. Liek maizītes vēlreiz cepties uz aptuveni 5-7 minūtēm, līdz siers ir izkusis.

5

Pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!