90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
3 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens15 graugs sāls400 gliellopa gaļa2 gab.sīpoli sāls eļļa
Sagatavošana
1
Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.
2
Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sāli. Samaisa.
3
No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā milts) un cep uz pannas no abām pusēm, līdz gatavas.
4
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņā. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.
5
Uzrūgušas saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.
6
Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit