Foto: Shutterstock
Belašu mīkla var tikt pildīta ar gaļu biezpienu vai ievārījumu, kā nu katram kārojas.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzepiens25 graugs100 gsviests1 gab.ola0.5 TKsāls1 ĒKcukurs500 gmilti

Sagatavošana

1

Siltā pienā izkausē raugu, piesijā miltus un uzraudzē.

2

Pievieno sāli, cukuru, kausētu sviestu, miltus un labi samīca.

3

No uzrūgušas mīklas veido garenus pīrādziņus, liek iekšā pildījumu, belašus līdz galam neaiztaisot (atstāj vaļā aptuveni 1 cm).

4

Belašus saliek uz dēļa un siltā vietā uzraudzē.

5

Katliņā sakarsē cūku taukus vai eļļu (aptuveni 2,5 cm), liek iekšā pīrādziņus ar vaļējo daļu uz leju un vāra vidēji brūnus. Apgriež.

Var pasniegt pie tējas vai buljona. Pie buljona pasniedz siltus. Ja pasniedz pie tējas, tad pilda ar ievārijumu, biezpienu un mīklu taisa saldāku. Pie tējas belašus var pasniegt aukstus.

Iesūtīja:
klēra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!