Bērnības gardums – žagariņi jeb zaķauši
Foto: Inese Stepiņa
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK skābais krējums
skābais krējums
1 ĒK
1 ĒK soda
soda
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
eļļa
eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tu esi saldummīlis un meklē, ko gardu, mutē kūstošu, ar pūdercukuru apkaisītu un reizē nostaļģisku, tad bērnības klasika – žagariņi jeb zaķauši būs labākā izvēle! Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Inese Stepiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Divas olas sakuļ ar cukuru (sešas ēdamkarotes) un šķipsniņu sāls. Visu samaisa!

    Pievieno sešas (ar kaudzi) ēdamkarotes skābā krējuma un ēdamkaroti sodas. Samaisa!

    Pievieno kviešu miltus (uz sajūtām). Kad masa vairs nelīp pie rokām – gatavs.

    Mīklu no sirds izmīca, enerģiski izrullē un sagriež nelielās strēmelēs, no kurām tālāk izgriež rombiņus, kuriem pa vidu ar nazi iegriež. Vienu romba galu izvelk cauri iegriezumam.

    Uzkarsē eļļu, kurā peldina žagariņus, apcep no abām pusēm.

    Izceptos vienā kārtā liek uz pergamenta papīra (lai samazinātu eļļas garšu un tās daudzumu).

    Kad visi žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru. Apgriež uz otru pusi un atkal pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai izdodas sajust bērnības garšu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.