Foto: Shutterstock
Baltmaizes pudiņš ir ēdiens ar bērnības garšu. Gan karsts, tikko no krāsns, ar siltu dzērveņu ķīseli ēdams, gan auksts, griežams kā kūka, baltmaizes pudiņš ir īsts bērnības kārums. Smarža, kas piepilda māju, un mazs omulības brīdis ir tas, kas mums visiem vajadzīgs.
135Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gbaltmaize300 gpiens3 gab.olas50 gsviests2 saujasrozīnes3 ĒKrīvmaize

Sagatavošana

1

Kad maize pienā izmirkusi, to ar karoti samīca.

2

Saputo cukuru ar sviestu un olas dzeltenumu, pievieno maizes un piena masai, pieber rozīnes.

3

Visu labi samaisa un iecilā masā saputotu olas baltumu.

4

Masu liek ar sviestu izsmērētā veidnē, pārkaisa ar rīvmaizi.

5

Cept 180 grādu temperatūrā 45 minūtes.

6

Pasniedz karstu ar dzērveņu ķīseli vai atdzesētu, sagrieztu gabaliņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!