Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards plūmju ievārījums, kas pagatavots vien no četrām sastāvdaļām. Smērē to uz grauzdiņa, plānajām pankūkām vai izmanto starp biskvīta tortes kārtām. Lieliski garšos arī pamatēdienos ar vistas gaļu.
100Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgplūmes (iztīrītas no kauliņiem)1 kgievārījuma cukurs1 ĒKsviests virtuves termometrs

Sagatavošana

1

Lielā katlā ielej 300 ml ūdens un saber iztīrītās plūmes. Katliņu liek uz plīts. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina plīts liesmu uz mērenu un plūmes vāra aptuveni 30 minūtes, līdz tās ir mīkstas.

2

Katliņu ņem nost no plīts un pievieno plūmēm ievārījuma cukuru. Ievārījumu maisa tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis.

3

Pēc tam katlu liek atpakaļ uz plīts un ļauj ievārījumam sākt vārīties. Ievārījumu vāra tik ilgi, līdz tas sasniedzis 105oC karstumu, ik pa laikam apmaisot, lai tas nepiedegtu.

4

Ņem katliņu nost no plīts un pārbauda, vai ievārījums sabiezē. To dara nelielu daudzumu ievārījuma liekot uz šķīvja un pēc tam pabakstot ar pirkstu – ja ievārījums pārvēršas krokainā želejā, tad tas ir gatavs. Ja ievārījums nesabiezē, to vāra vēl divas minūtes un pārbauda, vai tas pēc tam sabiezē.

5

Kad ievārījums gatavs, tam nosmeļ putas. Pievieno sviesta kubiņu un samaisa.

6

Ievārījumu atdzesē 20-30 minūtes, bet pēc tam liek siltās, sterilizētās burciņās. Pirms vāciņa uzskrūvēšanas burciņai var uzklāt sviestpapīru.

Gatavo ievārījumu glabā tumšā un vēsā vietā aptuveni sešus mēnešus. Pēc burciņas atvēršanas to liek ledusskapī, lai ievārījums nesabojātos.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!