Bērnības klasika – vistas zupa ar makaroniem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vistu "korpusiņi" (ar kauliem un gaļu)
vistu "korpusiņi" (ar kauliem un gaļu)
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1-2 gab.
1-2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5 gab.
5 gab. dažādi pipari (krāsaini)
dažādi pipari (krāsaini)
 
laurlapiņa
laurlapiņa
2-3 gab.
2-3 gab. burkāni
burkāni
 
puravs
puravs
 
sāls (pēc garšas)
sāls (pēc garšas)
 
pētersīļi
pētersīļi
 
dilles
dilles
1 ĒK
1 ĒK kausētais siers
kausētais siers
250 g
250 g makaroni
makaroni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad bērnības atmiņas uzvirmo, siltuma sajūta parādās, bilde ir un garša arī tepat vien uz mēles galiņa stāv, tad atliek vien zvans omei ar vārdiem: "Lūdzu, pastāsti, kā pagatavot makaronu zupiņu." Tad ir garā nopūta, ka tas jau tik ātri izstāstāms nemaz nav, bet, lai es ņemot papīru un rakstot. Skaidrs ir tas, ka šī zupiņa ir visu pūļu vērta – gan, lai klausītos omītes instrukcijā teju stundu, gan, lai pagatavotu pašgatavotu buljonu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja vēlies izmēģināt tieši šo recepti, tad lūdzu, lūdzu liec aiz auss un neizmanto veikalā nopērkamo buljonu. Jo omīte saka: "Tas taču nestāv ne tuvu īstajai mantai!"

    Receptei nepieciešams aptuveni viens kilograms vistu "korpusiņu" (tie ir tie, kur ir gan kauli, gan gaļiņa). Liek "korpusiņus" vārīties uz vidējas uguns. Kad buljons vārīsies, augšpusē parādīsies baltas putas, tās obligāti smel nost, līdz šķidrums paliek skaidrs.

    Palielos gabalos (pārdala četrās daļās) sagriež sīpolus, lai tas, kas nav sīpolēdājs, var viegli tos no bļodiņas "izmakšķerēt", liek katlā, klāt pievieno ķiploka daiviņas un dažādus, krāsainus pipariņus. Var pievienot arī laurlapiņu. Pieber sāli pēc sajūtām.

    Kad buljons vāras, katlā pievieno arī sarīvētus burkānus. Ja ir patikšana krāmēties, tad uz pannas var apcept gan burkānus, gan puravu ripiņas un tad likt klāt buljonam. Omīte parasti burkānus apcep ar piciņu sviesta.

    Buljons būs gatavs, kad gaļa viegli nāks nost no kauliem. Tas varētu būt aptuveni pēc 40 minūtēm. Omīte gan piesaka, ka viņai patīk spēcīgs, intensīvs buljons!

    Gaļu ņem laukā no katla un atdzesē. Pārbauda, vai buljons ir pietiekoši, ja liekas, ka šķidruma ir par maz, var pieliet klāt vārošu ūdeni.

    Buljonā ber iekšā makaronus. Piemēram, tauriņu formas vai spirāles formas. Var arī krāsainos makaroniņus. Nu, lai skaisti! Omīte piesaka, ka viņai pārāk sīki makaroni nepatīk. Vāku virsū neliek, vāra uz lēnas uguns.

    Pa to laiku noloba no kauliem gaļu un pievieno virumam. "Kauliņus noskrubina, pirkstus laizīdami," stāstot instrukciju, piebilst ome.

    Kad zupiņa gatava, pievieno ēdamkaroti kausētā siera, var pa vienkāršo – jau uzreiz katlā piebērt pētersīļus un dilles, vai arī katrs pats var garšaugus piebērt savai bļodiņai.

    Pēc receptes izstāstīšanas omīte saka: "Man pilnīgi siekalas saskrēja mutē, būs laikam vien jāuztaisa! Un otrā dienā ēdu gandrīz kā biezputru, bet var jau arī pieliet klāt vēl ūdeni un iznāks garšīgs paēdiens."

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form