Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Lai gan mūsdienās veikalā ir nopērkams gandrīz vai pilnīgi viss, reizēm ļoti sakārojas tieši mājās ceptas smalkmaizītes ar bērnības garšu. Savu versiju par daudzu iecienītajām magoņmaizītēm piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore.

180Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

RAUGA MĪKLAI:25 graugs75 gsviests250 mlpiens1 šķipsnasāls50 gcukurs800 mlkviešu milti0.5 gab.ola PILDĪJUMAM: sviests magones cukurs GLAZŪRAI:0.5 glāzepiens0.5 glāzecukurs3 ĒKkakao50 gsviests

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodā, kur mīcīs mīklu. Izkausē sviestu, uzsilda pienu līdz 37 grādiem, bet ne karstāku! Ja piens būs pārāk karsts, mīkla nerūgs. Mazliet uzlej virsū raugam, izšķīdina, pēc tam pielej pārējo. Pieliek olu, sāli un cukuru.

2

Pieber miltus, bet ne visus. Mīca, kamēr mīkla "atlec" no rokām. Miltu daudzums jāskatās, iespējams, ka būs nepieciešami visi milti, bet mīklai nav jābūt cietai!

3

Bļodu pārsedz ar dvielīti, ļauj uzrūgt 30 minūtes, tad atspiež mīklu atpakaļ un ļauj rūgt vēl 30 minūtes.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, ietauko cepamo plāti.

5

Gatavo pildījumu. Kad mīkla gatava, liek to uz galda un izrullē 40x60cm taisnstūrī. Jo plānāk izrullēta mīkla, jo gardākas sanāks smalkmaizītes.

6

Izrullēto gabalu iesmērē ar mīkstu sviestu, bagātīgi apber ar magonēm un pārkaisa ar cukuru. To visu dara "uz aci".

7

Tad taisnstūri no vienas malas (parasti no apakšas uz augšu) rullē ciet - kā ruleti un sagriež aptuveni 2cm biezās šķēlēs. Liek uz plāts ar griezuma vietu uz leju, atstāj 15-20 minūtes, lai uzrūgst.

8

Cep uzkarsētā krāsnī līdz zeltainam brūnumam, aptuveni 12-15 min.

9

Gatavo glazūru. Samaisa pienu ar cukuru un kakao pulveri, vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz sāk sabiezēt. Neilgi pirms beigām pievieno sviestu un nedaudz atdzesē.

10

Kad smalkmaizītes atdzisušas, tās pārklāj ar šokolādes glazūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!