Foto: Privātais arhīvs
Sēņu sezonā daudziem noderīgu bērzlapju karbonāžu recepti iesaka Santa Liepiņa.

Bērzlapes notīra, noņem krāsaino plēvīti no sēņu cepurītēm. Pārkaisa bērzlapes ar sāli.

Foto: Privātais arhīvs

Bļodiņā sakuļ olas. Šķīvī ieber miltus. Pannā liek piciņu sviesta, pievieno aptuveni tikpat daudz eļļas (tas nepieciešams, lai sviests nedegtu). Kad taukvielas uzkarsušas, apviļā katru bērzlapi olā, tad miltos, tad atkal olā, un liek pannā, apcepot pāris minūtes no katras puses, līdz sēņu karbonādītes ir skaisti zeltainas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!