Bērzlapju karbonādes
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
bērzlapes
bērzlapes
 
milti panēšanai
milti panēšanai
 
olas
olas
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
 
sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu ēdieni
  • Sēņu sezonā daudziem noderīgu bērzlapju karbonāžu recepti iesaka Santa Liepiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bērzlapes notīra, noņem krāsaino plēvīti no sēņu cepurītēm. Pārkaisa bērzlapes ar sāli.

    Bērzlapju karbonādes
    Foto: Privātais arhīvs

    Bļodiņā sakuļ olas. Šķīvī ieber miltus. Pannā liek piciņu sviesta, pievieno aptuveni tikpat daudz eļļas (tas nepieciešams, lai sviests nedegtu). Kad taukvielas uzkarsušas, apviļā katru bērzlapi olā, tad miltos, tad atkal olā, un liek pannā, apcepot pāris minūtes no katras puses, līdz sēņu karbonādītes ir skaisti zeltainas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form