Foto: DELFI
Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmandeles200 gdateles bez kauliņiem5 nelieli avokado3 laimu sula5 ĒKkokosriekstu eļļa100 mlšķidrs medus vai kāds sīrups (agaves, kļavu, cukura) Svaigas vai saldētas ogas dekorēšanai (zemenes, upenes, mellenes, smiltsērkšķi, avenes u.c.)

Sagatavošana

1

Šīs kūkas pagatavošana neprasa nedz īpašas iemaņas, nedz arī pieredzi, jo viss, kas nepieciešams bez sastāvdaļām, ir jaudīgs blenderis vai virtuves kombains, kūkas veidne un brīva vieta ledusskapī.

2

Liec blenderī vai virtuves kombainā riekstu un dateles un mal tās tik ilgi, līdz iegūta viendabīga konsistence.

3

Blendera izmantojumā noteikti ik pa brīdim jānoņem vāciņš un ar silikona lāpstiņu jāiemaisa masa no trauka malām.

4

Kad masa ir kļuvusi ķepīga un viss samalies mazos gabaliņos, pārtrauc smalcināšanu.

5

Sagatavo kūkas veidni, ieklājot tajā cepamo papīru un nogriežot tam liekās malas, lai masu būtu vieglāk ieklāt.

6

Sagatavotajā veidnē liec sablendētos riekstu ar datelēm un ar pirkstiem izlīdzini masu vienmērīgā kārtā. Ieliec veidni ledusskapī.

7

Izskalo blendera krūzi vai virtuves kombainu. Liec tajā avokado, pierīvē miziņu un iespied laima sulu, kā arī pievieno kokosriekstu eļļu, medu un blendē visu viendabīgā konsistencē. Ja nepieciešams, ik pa brīdim iemaisi masu no trauka malām ar silikona lāpstiņu, taču to noteikti drīkst darīt tikai tad, kad ierīce ir izslēgta.

8

Pēc masas ieklāšanas virspusi var izdekorēt ar svaigām vai saldētām ogām.

9

Kad masa ir sagatavota, izklāj to pa virsu kūkas pamatnei un izlīdzini to vienmērīgā kārtā. Liec kūku uz vismaz divām stundām ledusskapī, bet, ja nepieciešams to pasniegt ātrāk, var to ielikt uz 20 minūtēm saldētavā un pirms pasniegšanas paturēt istabas temperatūrā aptuveni 10 minūtes.

Kūka garšos vēl labāk arī nākamajā dienā, kad tā būs vēl vairāk sastingusi, tāpēc tā lieti noderēs arī laiskām brokastīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!