Ziemīgā bezē rulete ar krēmu un ogām svētku galdam
Foto: Shutterstock
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ogas vai ievārījums
ogas vai ievārījums
Ruletei
4 gab.
4 gab. olu baltumi
olu baltumi
250 g
250 g cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Krēmam
250 g
250 g maskarpones krēms
maskarpones krēms
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētkos radi ko maigu un gaisīgu kā sniega pūkas. Ziemīgā bezē rulete ar ogām būs piemērota svētkiem. Vari gatavot ar svaigām odziņām vai ievārījumu. Lielisks papildinājums ir avenes vai aveņu ievārījums, kur spēlējas saldi-skābenas garšas. Recepti iesaka gardēde Solvita Jaukā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā puto olbaltumus.

    Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz cukurs pilnībā izkusis.

    Olbaltumu smērē uz cepamā papīra, kas izklāts uz pannas. Izlīdzini.

    Liec 180 grādu temperatūrā sakarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes.

    Pēc tam samazini temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept aptuveni 10 minūtes.

    Pēc cepšanas bezē plāksni uzreiz apsedz ar dvieli un ļauj tai atdzist.

    Pēc tam apgriez to otrādi – ar cepamo papīru uz augšu.

    Pa to laiku gatavo krēmu. Maskarpones krēmu samaisi ar saldo krējumu un pūdercukuru, puto līdz viendabīgai masai.

    Kad rulete atdzisusi, noņem cepamo papīru. Smērē virsū krēmu, saber ogas vai ievārījumu un rullē ciet.

    Virsū vari uzsmērēt nedaudz krēma un uzlikt svaigas ogas. Pārkaisi ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form