Foto: Shutterstock
Gaisīga bezē rulete ar spirgtu laima krēmu un sulīgām ogām. Mutē izkusīs katrs gabaliņš!
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BISKVĪTAM:5 olu baltumi150 gpūdercukurs1 ĒKkukurūzas milti PILDĪJUMAM:150 mlsaldais krējums250 gbezpiedevu krēmsiers2 ĒKpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts1 laima miziņa un sula ogas DEKORAM: ogas pūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

2

Gatavo ruletes olbaltumu biskvītu. Olu baltumus sakuļ bļodā, līdz tie pavisam stingri un nekrīt ārā no otrādāk apgrieztas bļodas.

3

Tad baltumos rūpīgi iecilā pusi no nepieciešamā pūdercukura, lai masa būtu vienmērīga. Kad tas paveikts, olbaltumu masai pievieno atlikušo pūdercukuru un kukurūzas miltus – visu vēlreiz uzmanīgi samaisa.

4

Pēc tam olbaltumu masu ieklāj biskvīta cepamformā (23x33 cm), kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Izlīdzina biskvīta virsmu. Formu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz olbaltumu biskvīts ir bāli zeltains un stingrs. Tad izņem no krāsns un atdzesē.

5

Gatavo pildījumu – saldo krējumu sakuļ, līdz iegūts vijīgs putukrējums. Krēmsieru atsevišķā bļodā saputo ar pūdercukuru, vaniļas cukuru, rīvētu laima miziņu un laima sulu. Pievieno krēmsieram saldo krējumu un iekuļ.

6

Biskvītu izņem no formas ļoti uzmanīgi. Liek uz cepampapīra sloksnes, kas apkaisīta ar pūdercukuru. Laima krēmu klāj uz olbaltumu biskvīta, izsmērējot pa visu virsmu. Pārkaisa ar ogām.

7

Uzmanīgi satin ruleti ar cepampapīra sloksnes palīdzību. Pirms pasniegšanas ruleti dekorē ar ogām, apkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!