Bezē rulete ar laima krēmu un ogām
Foto: Shutterstock
3.6667 6
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
5
5 olu baltumi
olu baltumi
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
Pildījumam:
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1
1 laima miziņa un sula
laima miziņa un sula
 
ogas
ogas
Dekoram
 
ogas
ogas
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīga bezē rulete ar spirgtu laima krēmu un sulīgām ogām. Mutē izkusīs katrs gabaliņš!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

    Gatavo ruletes olbaltumu biskvītu. Olu baltumus sakuļ bļodā, līdz tie pavisam stingri un nekrīt ārā no otrādāk apgrieztas bļodas.

    Tad baltumos rūpīgi iecilā pusi no nepieciešamā pūdercukura, lai masa būtu vienmērīga. Kad tas paveikts, olbaltumu masai pievieno atlikušo pūdercukuru un kukurūzas miltus – visu vēlreiz uzmanīgi samaisa.

    Pēc tam olbaltumu masu ieklāj biskvīta cepamformā (23x33 cm), kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Izlīdzina biskvīta virsmu. Formu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz olbaltumu biskvīts ir bāli zeltains un stingrs. Tad izņem no krāsns un atdzesē.

    Gatavo pildījumu – saldo krējumu sakuļ, līdz iegūts vijīgs putukrējums. Krēmsieru atsevišķā bļodā saputo ar pūdercukuru, vaniļas cukuru, rīvētu laima miziņu un laima sulu. Pievieno krēmsieram saldo krējumu un iekuļ.

    Biskvītu izņem no formas ļoti uzmanīgi. Liek uz cepampapīra sloksnes, kas apkaisīta ar pūdercukuru. Laima krēmu klāj uz olbaltumu biskvīta, izsmērējot pa visu virsmu. Pārkaisa ar ogām.

    Uzmanīgi satin ruleti ar cepampapīra sloksnes palīdzību. Pirms pasniegšanas ruleti dekorē ar ogām, apkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form