Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BEZĒ RULETEI:150 golu baltumi150 gpūdercukurs2 ĒKkakao2 ĒKbaltvīna etiķis KRĒMAM:350 gšokolādes un riekstu krēms, piemēram, Nutella vai tml.170 mlsaldais krējums50 gsmalcinātas grauzdētas mandeles50 gkausēta tumšā šokolāde dekorēšanai

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Šokolādes un riekstu krēmu sasilda līdz istabas temperatūrai - tā to vieglāk varēs uzklāt uz kūkas.

2

Sakuļ olbaltumus vidēji stingrās putās, tad nepārtraucot putošanu, pakāpeniski iesijā pusi pūdercukura. Beigās masā iecilā atlikušo pūdercukuru, kakao pulveri un baltvīna etiķi.

3

Cepamo plāti izklāj ar cepampapīru, olbaltuma putas ar karoti liek uz plāts, izlīdzinot. Cep krāsns vidējā nodalījumā aptuveni 45 minūtes vai, līdz masa kļūst vidēji stingra. Izņem plāti no krāsns un nedaudz atdzesē.

4

Ņem cepamā papīra kvadrātu, kas nedaudz lielāks par izcepto bezē. Bagātīgi pārsijā ar pūdercukuru un liek uz tā bezē. Uzmanīgi noņem cepšanas laikā izmantoto cepampapīru.

5

Saldo krējumu sakuļ biezās putās.

6

Pārsmērē bezē ar šokolādes krēmu, pāri klāj putukrējumu un pārkaisa grauzdētās mandeles.

7

Uzmanīgi sarullē bezē, veidojot ruletes formu. Liek kūku uz servēšanas šķīvja un dekorē ar kausētu tumšo šokolādi.

8

Pirms pasniegšanas ruleti liek vēsumā uz pāris stundām, ļaujot krēmam iesūkties bezē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!