Foto: DELFI
Kolēģi darbā jau atkal iesmies, ja atzīšu, kā tapa šis kārums, bet tā tiešām bija! Kaut ko gardu gribējās, tad nu no tā, kas ledusskapī bija, arī gatavojām. Ja vadīsies precīzi pēc norādēm, izdosies pagatavot īstenu vasaras gardumu, tikai rēķinies, ka katrs ēdājs gribēs papildporciju.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olas baltumi200 gcukurs1 ĒKcitronu sula1 TKkukurūzas ciete4 gab.olas dzeltenumi100 gcukurs2 ĒKmilti200 gpiens200 gsaldais krējums gjāņogas

Sagatavošana

1

Gatavo bezē. Tīrā, sausā stikla bļodā puto olas baltumus baltās putās. Kad masa jau kļuvusi gaisīga un gaiša, pievieno pa karotei cukuru un nepārtraukti turpini putot. Putošanai vajadzētu ilgt 7-10 minūtes, līdz masa ir stingra, olbaltums nelīst no trauka. Kad masa ir gana stingra, pielej citronu sulu, kukurūzas cieti un saputo, lai baltums kļūst pavisam stingrs un spīdīgs.

2

Uz cepamās plāts izklāj cepampapīru, izlīdzini pannā olbaltuma masu un cep 150 grādu temperatūrā aptuveni 20-25 minūtes. Atdzesē olbaltumu turpat krāsnī, atverot nedaudz vaļā durvis. Ja izliksi olbaltumu uzreiz vēsumā, no krasām temperatūras svārstībām tas saplaks un būs grūti noņemams no papīra.

3

Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus liek bļodā ar cukuru, miltiem un ar putojamo slotiņu saputo gaisīgā masā.

4

Nelielā katliņā uzvāra pienu un karstu to pievieno olu masai. Šo masu liek ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Pēc tam, kad krēms ir pietiekami biezs, atdzesē.

5

Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu ar divām ēdamkarotēm cukura, lai tas ir stingrs. Tad putukrējumam pamazām pievieno vārīto krēmu un viegli iecilā to.

6

Izcepto bezē izklāj uz galda ar papīru uz augšu un uzmanīgi noņem papīru. Apzied bezē kārtu ar krēmu, pārber ar ogām un tad sarullē. Liec ruleti ledusskapī ievilkties. Ar asu nazi griez biezās šķēlēs un pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!