Bezē torte 'Sārtā roze' ar dzērveņu un konjaka krēmu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2-2.5 glāzes
Krēmam:
600-620 g
0.33 glāze
Dekoram:

Bezē torte 'Sārtā roze' ar dzērveņu un konjaka krēmu - gaisīga un garda.

Atdzesētus olu baltumus ar šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru un kuļ, līdz cukurs izkūst.

Olu baltumu masu izsmērē uz cepešplāts (var vienlaikus uz vairākām plātīm cept), kas izklāta ar cepamo papīru. Masa jāliek, tā lai būtu apaļa forma un sanāktu 3 plāksnes. Katru nākamo plāksni veido par 1,5 cm mazāku nekā iepriekšējo vai var veidot arī vienādas.

Plāksnes cept-kaltēt apmēram 2 stundas, pie temperatūras, kas nav augstāka par 100* C.

Sagatavo krēmu: sviestu saberž ar pūdercukuru, var to darīt arī ar mikseri vai blenderi. Sviestu kuļ līdz tas paliek gaišs. Pusi no sviesta liek citā traukā un sajauc ar konjaku. Otru pusi sajauc ar samaltām dzērvenēm. Abus krēmus atdzesē.

Atdzesētās tortes plātnes uzmanīgi noņem no papīra. Uz pirmās plātnes smērē konjaka krēmu, uz otrās dzērveņu un virsu noziež ar konjaka krēmu, pārkaisa drupačas. Tortes malas apziež ar krēmu.

Konditorejas špricē ieliek dzērveņu krēmu un uz tortes virsas uzspiež rozā rozītes un tortes malām konjaka krēma rozītes. Pēc vēlmes visu torti var nodekorēta rozītēm, jo konjaka krēms būs dzeltenā krāsā, bet dzērveņu būs rozā. Pirms pasniegšanas torte jānoliek ledusskapī uz 3 stundām.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form