Foto: Shutterstock
Bezē torte 'Sārtā roze' ar dzērveņu un konjaka krēmu - gaisīga un garda.
360Minūtes
8Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
8 gab.olu baltumi glāzescukurs gsviests8 gab.olu dzeltenumi ĒKpūdercukurs0.33 glāzekonjaks0.33 glāzedzērveņu biezenis (ar cukuru) ĒKcepumi vai biskvīta drupačas

Sagatavošana

1

Atdzesētus olu baltumus ar šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru un kuļ, līdz cukurs izkūst.

2

Olu baltumu masu izsmērē uz cepešplāts (var vienlaikus uz vairākām plātīm cept), kas izklāta ar cepamo papīru. Masa jāliek, tā lai būtu apaļa forma un sanāktu 3 plāksnes. Katru nākamo plāksni veido par 1,5 cm mazāku nekā iepriekšējo vai var veidot arī vienādas.

3

Plāksnes cept-kaltēt apmēram 2 stundas, pie temperatūras, kas nav augstāka par 100* C.

4

Sagatavo krēmu: sviestu saberž ar pūdercukuru, var to darīt arī ar mikseri vai blenderi. Sviestu kuļ līdz tas paliek gaišs. Pusi no sviesta liek citā traukā un sajauc ar konjaku. Otru pusi sajauc ar samaltām dzērvenēm. Abus krēmus atdzesē.

5

Atdzesētās tortes plātnes uzmanīgi noņem no papīra. Uz pirmās plātnes smērē konjaka krēmu, uz otrās dzērveņu un virsu noziež ar konjaka krēmu, pārkaisa drupačas. Tortes malas apziež ar krēmu.

6

Konditorejas špricē ieliek dzērveņu krēmu un uz tortes virsas uzspiež rozā rozītes un tortes malām konjaka krēma rozītes. Pēc vēlmes visu torti var nodekorēta rozītēm, jo konjaka krēms būs dzeltenā krāsā, bet dzērveņu būs rozā. Pirms pasniegšanas torte jānoliek ledusskapī uz 3 stundām.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!