Bezgala sulīgā ābolu plātsmaize
Foto: DELFI
3.6333 60
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
10
10 āboli
āboli
Mīklai
180 g
180 g mīksts sviests
mīksts sviests
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
3-4 glāzes
3-4 glāzes milti
milti
Pārliešanai
400 ml
400 ml trekns skābais krējums
trekns skābais krējums
1/2 glāze
1/2 glāze kefīrs
kefīrs
1
1 ola
ola
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Pavisam vienkārši pagatavojama ābolu plātsmaize, kas garšo gluži vienkārši debešķīgi – to atzīst visi, kam palaimējies to kaut reizi nobaudīt. Recepti noskatīju blogā "Kikas virtuve", ar laiku to pieslīpējot savai gaumei," tā recepti piesaka Lūcija.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež ābolus pabiezās šķēlēs, pārslaka ar citronu sulu un apmaisa, lai āboli nekļūtu tumši.

    Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

    Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu. Uz mīklas blīvās rindās vienu pie otras kārto ābolu šķēles, līdz visa mīkla pārklāta.

    Bļodā sakuļ olu, pievieno cukuru, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru, kanēli un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej āboliem.

    Bezgala sulīgā ābolu plātsmaize
    Foto: DELFI

    Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

    Bezgala sulīgā ābolu plātsmaize
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form