Foto: DELFI
"Pavisam vienkārši pagatavojama ābolu plātsmaize, kas garšo gluži vienkārši debešķīgi – to atzīst visi, kam palaimējies to kaut reizi nobaudīt. Recepti noskatīju blogā "Kikas virtuve", ar laiku to pieslīpējot savai gaumei," tā recepti piesaka Lūcija.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 āboli MĪKLAI:180 gmīksts sviests1 glāzekefīrs1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls2.5 ĒKcukurs3.5 glāzesmilti PĀRLIEŠANAI:400 mltrekns skābais krējums0.5 glāzekefīrs1 ola1 glāzecukurs2 ĒKmilti0.5 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež ābolus pabiezās šķēlēs, pārslaka ar citronu sulu un apmaisa, lai āboli nekļūtu tumši.

3

Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

4

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu. Uz mīklas blīvās rindās vienu pie otras kārto ābolu šķēles, līdz visa mīkla pārklāta.

5

Bļodā sakuļ olu, pievieno cukuru, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru, kanēli un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej āboliem.

Foto: DELFI
6

Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!