Šis gardais ēdiens ir īpaši domāts cilvēkiem, kuri slimo ar celiakiju vai glutēna nepanesamību, taču to var baudīt jebkurš, jo bezglutēna pārtiku mūsu organismam ir vieglāk pārstrādāt. Bezglutēna spinātu un rikotas siera rulāde būs lieliska maltīte svētku reizēs, priecējot ikvienu gardēdi.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgsviesta ķirbis olīveļļa1 šķipsnačili pārslas pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ķiploki60 gblanšētas mandeles1 TKfenheļa sēklas6 lielas olas80 gParmezāna siers60 gbezglutēna milti1 vesels muskatrieksts uzrīvēšanai300 gspināti100 gdrupans kazas siers150 grikotas siers1 citrons1 svaigs sarkanais čili

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieklāj seklā cepamajā formā (aptuveni 22cm x 32cm) cepamo papīru.

2

Rūpīgi sadali ķirbi, izņem sēklas, tad sagriez aptuveni 3cm kubiciņos. Ieliec tos lielā cepamajā paplātē, apslakot ar olīveļļu, apbirdinot ar čili pārslām un nelielu šķipsniņu sāls un piparu. Pievieno ķiploku daiviņas, tad ieliec karstā krāsnī un cep 45 minūtes līdz 1 stundu.

3

Pa to laiku uzliec pannu uz vidējas liesmas, tad pievieno mandeles, fenheļa sēklas un šķipsniņu sāls. Cep 3 līdz 4 minūtes un tad saberz kārtīgi piestā.

4

Izņem ķirbi no krāsns. Noņem ķirbim ādu un tā mīkstumu ieliec blenderī. Nolobi ķiplokus, ievieto blenderī un samal viendabīgā biezenī.

5

Atdali olu dzeltenumu no baltuma un ieliec divās lielās bļodās. Uzrīvē Parmezāna sieru uz olu dzeltenumiem, tad iemaisi biezenī. Pievieno miltus, pierīvē muskatriekstu un pieliec šķipsniņu sāls un piparu. Saputo olu baltumus atsevišķā bļodā, tad uzmanīgi pievieno tos ķirbja biezenim. Pārliec uz izklātas folijas, vienmērīgi izklājot. Cep 14 līdz 15 minūtes.

6

Uzkarsē nedaudz olīveļļas lielā pannā uz vidējas liesmas, tad pievieno spinātus un cep aptuveni 2 minūtes. Atstāj atdzist, izspied lieko mitrumu, tad sagriez.

7

Uzliec rulādi uz cepamā papīra. Sadrupini kazas sieru bļodā, tad pievieno rikotas sieru, citrona miziņu un sulu. Izņem sēklas, sagriez un pievieno čili, labi apmaisi. Vienmērīgi izklāj maisījumu pāri visam biskvītam, atstājot aptuveni 2 cm no garākajām malām. Uzbirdini pāri spinātus un vienu trešdaļu mandeļu.

8

Sākot no garākās malas bez pildījuma, rūpīgi sarullē biskvītu, izmantojot cepamo papīru. Uzdrupini atlikušos riekstus, tad sagriez biezās šķēlēs un pasniedz kopā ar svaigiem zaļajiem salātiem.

Lai uzzinātu, kā pagatavot citus garšīgus ziemas saulgriežu ēdienus, televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24. decembrī, plkst. 21:00 skaties raidījumu "Džeimija lieliskie Ziemassvētki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!