Biešu-dzērveņu kēksiņi ar iebiezinātā piena krēmu
Foto: Publicitātes foto
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Sulīgie kēksiņi ar maigo sviesta krēmu kusīs mutē kumosu pa kumosam. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks".

Sastāvdaļas paredzētas 20 kēksiņiem.

Virtuves kombainā dzērvenes un bietes samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa citrona sulu, etiķi un kefīru.

Atsevišķā bļodā saputo olas ar sviestu, tad pa vienai masā ieputo arī olas un vaniļas ekstraktu.

Trešajā bļodā sajauc miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli.

Olu un sviesta masā lēnām iemaisa dzērveņu un biešu biezeni, tad pievieno visas iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.

Ar gatavo mīklu piepilda kēksiņu cepšanai paredzētās formiņas, augšpusē atstājot apmēram 1/3 brīvu. Kēksiņus cep līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes.

Pagatavo krēmu - sviestu liek lielā bļodā un ar mikseri puto 5 minūtes, pēcāk, lēnām kuļot, pievieno iebiezināto pienu.

Gatavo masu pāris minūtes atdzesē ledusskapī, līdz tā nedaudz sastingusi, tad atkārtoti uzputo un, izmantojot konditorejas uzgali un maisiņu, izspiež uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar svaigām vai žāvētām ogām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form