Foto: Publicitātes foto

Pierastā biešu zupa var kļūt par elegantu krēmzupu! TV3 balss Guntis Krivms šovā "Gandrīz ideālas vakariņas" pasniedza biešu krēmzupu, kuru gardu muti notiesāja pat tie vakariņu viesi, kuriem ar bietēm neesot tās labākās attiecības.

120Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gbietes400 gkartupeļi6 gab.sīpoli1 gab.ķiploks2 TKlinsēklu eļļa pēc garšasetiķis pēc garšasmelnie pipari150 gFetas siers

Sagatavošana

1

Ideālā variantā vāra bietes pats – jāņem vērā, ka bietes vārās ilgi, apmēram pusotru stundu. Var pirkt arī jau izvārītas.

2

Bietes nomizo, sagriež gabalos.

3

Vāra kartupeļus, beigās tiem pievieno vārītās bietes.

4

10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sagrieztus sīpolus un ķiplokus.

5

Kad viss gatavs, zupu sablendē, pielej linsēklu eļļu, pievieno sāli, piparus un etiķi. Ja zupas konsistence liekas par biezu, var pieliet nedaudz ūdeni.

6

Pasniedz ar ķirbju sēklām un drupinātu kazas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!