Biešu lapu tīteņi ar maltās gaļas pildījumu
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gardus tīteņus var pagatavot ne tikai no ierastajām kāposta lapām, bet arī no biešu lapām, kuras ir daudz maigākas, elastīgākas un tīšanai daudz parocīgākas. Biešu lapu tīteņi ar rīsu un maltās gaļs pildījumu garšos gan lieliem, gan maziem ēdājiem!

Biešu lapas pārlej ar verdošu ūdeni, tad to nolej.

Novārītus rīsus sajauc ar malto gaļu, rīvētu ābolu, kausētu sviestu, caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Pildījumu liek uz biešu lapām, satin rullīšos.

Rullīšus cieši vienu pie otra saliek katlā, pārlej ar pāris kausiņiem ūdens vai buljona un sautē uz vidējas liesmas 30-40 minūtes vai saliek karstumizturīgā traukā un cep cepeškrāsnī, pārlejot ar buljonu vai ūdeni.

Ja vēlas, buljonu vai ūdeni var aizstāt ar blendētiem tomātiem vai tomātu mērci

Gatavus tīteņus pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: Vineta

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form