Foto: Shutterstock
Gardus tīteņus var pagatavot ne tikai no ierastajām kāposta lapām, bet arī no biešu lapām, kuras ir daudz maigākas, elastīgākas un tīšanai daudz parocīgākas. Biešu lapu tīteņi ar rīsu un maltās gaļs pildījumu garšos gan lieliem, gan maziem ēdājiem!
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

biešu lapas400 gmaltā gaļa1 ābols1 glāzevārīti rīsi10 gsviests15 gkrējums ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari buljons vai ūdens pārliešanai

Sagatavošana

1

Biešu lapas pārlej ar verdošu ūdeni, tad to nolej.

2

Novārītus rīsus sajauc ar malto gaļu, rīvētu ābolu, kausētu sviestu, caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

3

Pildījumu liek uz biešu lapām, satin rullīšos.

4

Rullīšus cieši vienu pie otra saliek katlā, pārlej ar pāris kausiņiem ūdens vai buljona un sautē uz vidējas liesmas 30-40 minūtes vai saliek karstumizturīgā traukā un cep cepeškrāsnī, pārlejot ar buljonu vai ūdeni.

5

Ja vēlas, buljonu vai ūdeni var aizstāt ar blendētiem tomātiem vai tomātu mērci

6

Gatavus tīteņus pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!