Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Bietes novāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus un ābolus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Sīpolus nomizo, sīki sagriež vai sablendē.

Eļļu lej katlā un uzkarsē, tad ber katlā burkānus un apmaisa.

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno sīpolus, apmaisa un sautē aptuveni 5 minūtes.

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno ābolus, bietes, verdošu ūdeni, sāli un sautē 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Tad pievieno lauru lapas, piparus un pasautē vēl 5 minūtes.

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Karstus salātus liek tīrās burkās un aizskrūvē ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form