Biešu un kabaču salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 kg
1.5 kg bietes
bietes
1.5 kg
1.5 kg kabači
kabači
1 kg
1 kg sīpoli
sīpoli
2
2 ķiploka galviņas
ķiploka galviņas
1
1 bunte pētersīļu un kinzas
bunte pētersīļu un kinzas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze etiķis (9%)
etiķis (9%)
1 glāze
1 glāze eļļa
eļļa
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Šie salāti ir tik gardi, ka var netīšām "noēsties", pirms paspēsi tos aiznest līdz pieliekamajam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bietes novāra 20 minūtes, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

    Kabačus ar visu mizu sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un smalki sarīvē. Sīpolus nomizo un sablendē biezeņa konsistencē. Pētersīļus un kinzu sakapā.

    Kabačus, bietes, sīpolus un ķiplokus liek katlā, pievieno zaļumus, sāli, eļļu un cukuru. Visu samaisa un atstāj ievilkties uz pāris stundām.

    Liek katlu uz plīts un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Iemaisa etiķi, noņem no plīts, karstu masu pilda tīrās burkās un nekavējoties aizvāko.

    Sasedz, atdzesē līdz istabas temperatūrai un nes uz pieliekamo.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form