Biešu un puravu gratēns jeb sacepums
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. bietes
bietes
2 gab.
2 gab. puravi
puravi
120 ml
120 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
400 ml
400 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5 gab.
5 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Košs un aromātisks gratēns jeb sacepums, kas ne tikai izskatās daiļi, bet arī garšo tikpat iespaidīgi. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.

    Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.

    Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai visas sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.

    Šo maisījumu uzlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40–50 minūtes.

    Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.