Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd zivis, lai būtu nauda, un bietes, lai būtu veselība. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā jaunu versiju, kā pasniegt, piemēram, ierasto forelīti. Šajā receptē ir gan bietes, gan zivs.
720Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gforeles fileja ar ādu50 gcukurs100 gjūras sāls500 gsmalki sarīvētas, vārītas bietes1 saujasmalki sakapātas dilles20 mlsojas mērce50 mldegvīns

Sagatavošana

1

Lielā stikla traukā samaisa sāli, cukuru, rīvētās bietes, dilles, sojas mērci un degvīnu, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajaukušās.

2

Foreles fileju noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina ar papīra dvieli un liek marinādē ar ādu uz augšu tā, lai marināde pārklātu arī zivs ādu.

3

Liek zivi ledusskapī uz 12 stundām.

4

Izņem zivi no ledusskapja, fileju noskalo ar aukstu ūdeni, lai notīrītu lieko sāli un citas marinādes sastāvdaļas, nosusina ar papīra dvielīti, nogriež zivij ādu un sagriež foreli plānās šķēlītēs.

5

Pasniedz, rotājot ar sakapātām dillēm un granātābola sēkliņām.

lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!