Bietēs marinēta forele
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g foreles fileja ar ādu
foreles fileja ar ādu
50 g
50 g cukurs
cukurs
100 g
100 g jūras sāls
jūras sāls
500 g
500 g smalki sarīvētas, vārītas bietes
smalki sarīvētas, vārītas bietes
1 sauja
1 sauja smalki sakapātas dilles
smalki sakapātas dilles
20 ml
20 ml sojas mērce
sojas mērce
50 ml
50 ml degvīns
degvīns
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd zivis, lai būtu nauda, un bietes, lai būtu veselība. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā jaunu versiju, kā pasniegt, piemēram, ierasto forelīti. Šajā receptē ir gan bietes, gan zivs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā stikla traukā samaisa sāli, cukuru, rīvētās bietes, dilles, sojas mērci un degvīnu, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajaukušās.

    Foreles fileju noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina ar papīra dvieli un liek marinādē ar ādu uz augšu tā, lai marināde pārklātu arī zivs ādu.

    Liek zivi ledusskapī uz 12 stundām.

    Izņem zivi no ledusskapja, fileju noskalo ar aukstu ūdeni, lai notīrītu lieko sāli un citas marinādes sastāvdaļas, nosusina ar papīra dvielīti, nogriež zivij ādu un sagriež foreli plānās šķēlītēs.

    Pasniedz, rotājot ar sakapātām dillēm un granātābola sēkliņām.

    lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form