Foto: Publicitātes foto
Marinēt var ne tikai gurķus, tomātus un citus dārzeņus, bet arī olas. Taču, pirms marinēt olas bietēs, jāatceras, ka jo ilgāk olas atradīsies marinādē, jo intensīvāki rozā tonī iekrāsosies un iegūs skābāku garšu. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) eksperti.
780Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
8 gab.vārītas olas MARINĀDEI:500 mlmarinētas bietes200 mlābolu etiķis100 gbrūnais cukurs1 TKrozā pipari8 gab.smaržīgie pipari1 TKsāls PILDĪJUMAM:1 TKDižonas sinepes1 ĒKmajonēze0.5 TKkarija pulveris1 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Ņem apmēram 1 l tilpuma trauku, kurā pārlej marinētās bietes ar visu marinādi. Pievieno ābolu etiķi, cukuru, piparus un sāli. Visu samaisa.

2

Uzmanīgi iegremdē sagatavotajā marinādē nolobītas olas.

3

Pārsedz trauku ar vāku un liek vēsumā marinēties vismaz 12 stundas, bet ne vairāk kā trīs dienas.

4

Kad olas iemarinējušās, tās izņem no marinādes un uzmanīgi pārgriež šķērsām uz pusēm.

5

Izņem dzeltenumus, ko sajauc ar sinepēm, majonēzi, karija pulveri, baltvīna etiķi un olīveļļu.

6

Ar dakšiņu samīca dzeltenumu un piedevas, līdz iegūst viendabīgu masu. Ja šķiet, ka tā ir par biezu, pievieno vienu vai divas tējkarotes ūdens.

7

Sagatavoto pildījumu liek atpakaļ olbaltumu laiviņās. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī zaļumiem un bauda.

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!