Foto: Shutterstock
Ja var izcept šokolādes pankūkas, kāpēc gan nevarētu pagatavot šokolādes vafeles? Īpaši pufīgas, ar šokolādes gabaliņiem vidū. Pasniedz ar piedevām, kas vislabāk tīk – pūdercukuru, ogu mērci, svaigām vai saldētām ogām, banānu ripiņām un vēl…
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
190 gmilti3 ĒKkakao pulveris2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls170 gsviests150 gcukurs180 gpiens3 gab.olas0.5 TKvaniļas ekstrakts100 gtumšā vai piena šokolāde

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā izkausē sviestu. Kamēr vēl silts, iemaisa šķidrajā sviestā cukuru un atliek malā vēlākam.

2

Bļodā iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri, pieber arī sāli. Visu apmaisa, lai sausās sastāvdaļas sajaukušās.

3

Citā lielā bļodā iesit olas, pielej pienu, vaniļas ekstraktu un sakuļ ar putojamo slotiņu. Tad piena un olu masā maisot ielej sviesta un cukura masu. Rūpīgi samaisa, lai cukurs nenosēžas.

4

Pakāpeniski pa porcijām šķidrajās mīklas sastāvdaļās iemaisa miltu masu, visu samaisot ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi.

5

Šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un iecilā mīklā. Ja ir pieejamas konditorejas mazās šokolādes lāsītes – izmanto tās.

6

Kad mīkla gatava, uzkarsē biezo vafeļu pannu. Ja nepieciešams, ietauko pirms cepšanas.

7

Atkarībā no pannas lieluma, katrā iedaļā (lielajai kantaino vafeļu pannai) lej ap puskausiņu mīklas (ja apaļā biezo vafeļu panna, tad lej kausiņu mīklas). Cep, līdz vafeles gatavas – viegli cietas no ārpuses.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!