Biezās kakao vafeles ar šokolādi
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
190 g
190 g milti
milti
3 ĒK
3 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
170 g
170 g sviests
sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
180 g
180 g piens
piens
3 gab.
3 gab. olas
olas
0.5 TK
0.5 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
100 g
100 g tumšā vai piena šokolāde
tumšā vai piena šokolāde
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Ja var izcept šokolādes pankūkas, kāpēc gan nevarētu pagatavot šokolādes vafeles? Īpaši pufīgas, ar šokolādes gabaliņiem vidū. Pasniedz ar piedevām, kas vislabāk tīk – pūdercukuru, ogu mērci, svaigām vai saldētām ogām, banānu ripiņām un vēl…

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā izkausē sviestu. Kamēr vēl silts, iemaisa šķidrajā sviestā cukuru un atliek malā vēlākam.

    Bļodā iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri, pieber arī sāli. Visu apmaisa, lai sausās sastāvdaļas sajaukušās.

    Citā lielā bļodā iesit olas, pielej pienu, vaniļas ekstraktu un sakuļ ar putojamo slotiņu. Tad piena un olu masā maisot ielej sviesta un cukura masu. Rūpīgi samaisa, lai cukurs nenosēžas.

    Pakāpeniski pa porcijām šķidrajās mīklas sastāvdaļās iemaisa miltu masu, visu samaisot ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi.

    Šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un iecilā mīklā. Ja ir pieejamas konditorejas mazās šokolādes lāsītes – izmanto tās.

    Kad mīkla gatava, uzkarsē biezo vafeļu pannu. Ja nepieciešams, ietauko pirms cepšanas.

    Atkarībā no pannas lieluma, katrā iedaļā (lielajai kantaino vafeļu pannai) lej ap puskausiņu mīklas (ja apaļā biezo vafeļu panna, tad lej kausiņu mīklas). Cep, līdz vafeles gatavas – viegli cietas no ārpuses.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form