Mutē kūstošā biezpiena-ābolu plātsmaize mājas gaumē
Foto: Shutterstock
3.1818 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
180 g
180 g sviests
sviests
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 glāze
1 glāze milti
milti
Biezpiena masai
3 gab.
3 gab. biezpiena paciņas
biezpiena paciņas
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
naža gals
naža gals vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 gab.
1 gab. rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
Virskārtai
6 gab.
6 gab. āboli
āboli
1 glāze
1 glāze krējums
krējums
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad mājās tiek cepta šī garšīgā biezpienmaize, pirmie gabaliņi pazūd no pannas pavisam karsti, pirms vēl mamma paspēj tos skaisti izkārtot uz šķīvja. Šis gardums patiesi rada mājas sajūtu, recepte nākusi no paaudzes paaudzē, un plātsmaize ir pavisam vienkārši pagatavojama.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Sviestu istabas temperatūrā izrīvē ar pusglāzi cukura.

    Pieliec olu un miltus.

    Sajauc visu kopā un mīci mīkliņu tik ilgi, kamēr tā atlec no trauka malām un neķeras pie pirkstiem. Miltu daudzumu skaties pēc situācijas – galvenais, lai mīkla nelīp klāt.

    Gatavo biezpiena masu. Biezpienam pieliec pusglāzi cukura, olu, naža galu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi visu samaisi.

    Uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, klāj mīklu, liec virsū biezpiena masu.

    Sagriez ābolus plānās šķēlītēs un klāj uz biezpiena masas.

    Āboliem pāri pārlej krējumu, kas sajaukts ar olu un ēdamkaroti cukura.

    Plātsmaizi pārkaisi ar kanēli.

    Liec 200 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form