Mājās cepti cepumi Žagariņi
Foto: Aija Geida
3.2917 24
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
320 g
320 g kviešu milti
kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0,5 l
0,5 l eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Pasaules Virtuve
  • Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu samaisa ar krējumu un cukuru, līdz veidojas viendabīga masa (graudainu biezpienu izmaļ gaļas mašīnā).

    Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri.

    Mīca mīklu, līdz tā kļūst vijīga. Atkarībā no biezpiena mitruma miltu daudzums var nedaudz atšķirties.

    Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu.

    Pēc tam izrullē 3–4 mm biezu un sagriež 3 x 6 cm lielos rombiņos. Katram no tiem paralēli garākajai malai ar nazi veic aptuveni 2 cm iegriezumu. Vienu no romba galiem izvelk cauri iegriezuma vietai un mazliet pastiepj, līdz izveidojas žagariņa forma.

    Vāra iepriekš sakarsētā eļļā zeltaini brūnus, noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa.

    Kad cepumi atdzisuši, uzkaisa pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form