Foto: DELFI
Biezpiena - cepumu un marmelādes kūka, kas pagatavojama bez cepšanas.

Tortes izmērs ir 5 x 6 "Selgas" cepumi.

50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
6 gab.paciņas biezpiens120 gab.Šaha cepumi400 gmarmelāde (dažādu krāsu)500 mlsaldais krējums Pērle skābs ievārījums1 glāzecukurs ĒKkakao4 ĒKcukurs100 gsviests6 ĒKsaldais krējums

Sagatavošana

1

Sagriež marmelādi gabaliņos ~ 0,5x0,5 cm. Biezpienu samīca. Iemaisa marmelādi.

2

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru.

3

Putukrējumu iemaisa biezpienā. Ja biezpiens nav salds , tad iemaisa vēl cukuru. Masai jābūt saldai.

4

Uz paplātes izklāj pergamentu, izkārto cepumus. Liek pa virsu biezpiena masu.

5

Uzliek cepumu kārtu un pārsmērē ievārījumu. Uzliek cepumus un biezpiena kārtu. Izliek visu biezpienu. Uzliek cepumus.

6

Glazūra: sviestu izkausē ar cukuru. Pielej saldo krējumu un iemaisa kakao. Visu to dara uz lēnas uguns. Masai ir jāsabiezē. Glazūru lej ar karoti uz kūkas.

7

Kūkai vismaz nakti ļauj ievilkties. Ja vajag steidzīgi un ir laiks tikai dažas stundas, tad cepumus uz mirkli iemērc pienā pirms likšanas uz paplātes.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!