Foto: mosfood
Daudzi piekritīs, ka nav nekā labāka par dažādiem biezpiena sacepumiem un kūkām. Izmēģini ziemīgu recepti - biezpiena kēksiņus ar mandarīniem! Pateicoties mandarīnu sulai, kēksiņiem ir neparasti skaista krāsa - pēc izskata medaini riekstaini, bet pēc garšas - ļoti mandarīnīgi!

Šo kēksiņu receptes pamatā ir biezpiena sacepuma recepte. Ja vēlies krēmīgāku struktūru, pievieno vairāk krējumu. Sviestu var aizstāt ar augu eļļu, tiesa, tad jau tas būs cits stāsts. Man šķiet, ka cepot kaut ko no biezpiena, svarīgs ir balto produktu salikums - balts cukurs un balti milti, cieti un balts biezpiens un balts sviests. Šīs ir pamatsastāvdaļas. Bet, lai piešķirtu sacepumam raksturu, pievienojiet kaut ko pēc savas gaumes. Man šobrīd topā ir mandarīni!

40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gbiezpiens2 olas100 gsviests4 mandarīni200 gkviešu milti60 gkartupeļu ciete180 gcukurs15 gcepamais pulveris pūdercukurs

Sagatavošana

1

Cieti mīklai pievienoju, lai piešķirtu gatavajam sacepumam apjomu un vieglumu, tomēr var iztikt tikai ar miltiem.

2

Sajauc biezpienu, cukuru un olas. Ja nepatīk biezpiena graudainums, to var izberzt caur sietu vai sablendēt.

3

Biezpiena masai pievieno mīkstu sviestu, miltus, cieti un cepamo pulveri, visu samaisa.

4

Mandarīnus noloba un izspiež sulu ar visiem mīkstumiem. Pievieno mīklai un rūpīgi samaisa.

5

Gatavo mīklu liek mafinu formiņās - ja vēlas, lai gala rezultāts būtu akurāti kēksiņi, mīklu lej līdz formas vidum. Ja patīk, ka kēksiņiem ir nedaudz šķības "cepures", mīklu liek vairāk.

6

Šajā reizē man mīkla sanāca vairāk, tādēļ atlikušo mīklu lēju lielākā cepamformā.

7

Kēksiņus liek cepties karstā cepeškrāsnī (apmēram 180 grādos) 20-25 minūtes. Lielāko kēksu cepu nedaudz ilgāk. Kēksiņu gatavību nosaka ar kociņa testu - kad mīkla vairs nelīp pie irbulīša, kēksiņi gatavi!

8

Gatavos kēksus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Cik patīkami ieliet krūzē stipru kafiju, uz maza, glīta šķīvīša uzlikt svaigi ceptu kēksiņu, ieritināties krēslā ar mīļāko grāmatu, paslēpties no visas ģimenes un baudīt pašas radītu gardumu!

Šķiet, tā ir īsta laime! Bet ģimene... pusstundu viņi noteikti iztiks bez jums! Toties pēc tam redzēs smaidīgu un atpūtušos sievu un mammu. Tādēļ mājās cepti kēksiņi ir vairāk kā dvēseles zāles, ne kā ēdiens!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!