Foto: Shutterstock
Biezpiena kēkss ar sukādēm un balto glazūru - gards kārums svētku galdam.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
250 gsviests300 gvājpiena biezpiens250 gcukurs500 gkviešu milti4 olas1 saujasukādes citrons1 paciņa cepamais pulveris sāls1 glāzepūdercukurs0.5 citrona sula

Sagatavošana

1

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo, biezpienu notecina un sausu izberž caur sietu vai izmaļ gaļas mašīnā, sukādes apviļā miltos, citronam norīvē miziņu, pusei citrona izspiež sulu.

2

Saputotai sviesta un cukura masai pa vienai pieputo olas, citrona miziņu un sulu. Pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli, biezpienu un sukādes. Mīklu rūpīgi izmaisa.

3

Cepamo veidni ieziež ar taukvielām, ielej mīklu un cep 50 minūtes 180 -200*C.

4

Glazūra: pūdercukuram pievieno ūdeni, citrona sulu un maisa, līdz glazūra kļūst vienmērīgi bieza. Glazūru klāj virsū kēksam un liek vēsumā, lai glazūra sastingst.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!