80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
250 gsviests300 gvājpiena biezpiens250 gcukurs500 gkviešu milti4 olas1 saujasukādes citrons1 paciņa cepamais pulveris sāls1 glāzepūdercukurs0.5 citrona sula
Sagatavošana
1
Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo, biezpienu notecina un sausu izberž caur sietu vai izmaļ gaļas mašīnā, sukādes apviļā miltos, citronam norīvē miziņu, pusei citrona izspiež sulu.
2
Saputotai sviesta un cukura masai pa vienai pieputo olas, citrona miziņu un sulu. Pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli, biezpienu un sukādes. Mīklu rūpīgi izmaisa.
3
Cepamo veidni ieziež ar taukvielām, ielej mīklu un cep 50 minūtes 180 -200*C.
4
Glazūra: pūdercukuram pievieno ūdeni, citrona sulu un maisa, līdz glazūra kļūst vienmērīgi bieza. Glazūru klāj virsū kēksam un liek vēsumā, lai glazūra sastingst.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit