Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un gards deserts no biezpiena. To pasniedz ar skābu krējumu un sezonas ogām vai augļiem. Kārumnieki krējumu var sakult ar cukuru. Klimpiņas var pasniegt arī ar ievārījumu vai kausētu sviestu.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbiezpiens1 ola30 gsviests3 ĒKcukurs pēc garšassāls1 glāzemilti skābs krējums (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Trauciņā izkausē sviestu, ļauj nedaudz atdzist. Bļodā liek biezpienu, pievieno olu, sviestu, cukuru un sāli. Ar blenderi sablendē vienmērīgu masu. Biezpienā pa daļām iemaisa miltus.

2

Liek vārīties katliņu ar sālsūdeni. Uz miltiem apkaisītas darba virsmas no mīklas izrullē "desiņas". Tās ar nazi sagriež vienāda lieluma klimpiņās.

3

Kad ūdens vārās, tajā uzmanīgi gremdē klimpiņas un vāra. Kad klimpiņas uzpeld, tās vāra vēl 30–40 sekundes.

4

Ar putu karoti izceļ un liek uz šķīvja. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!