Biezpiena putukrējums ar apgrauzdētām auzu pārslām
Foto: DELFI
3.4583 24
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Vispirms apgrauzdē auzu pārslas – uzkarsē uz plīts pannu. Pannā ieber auzu pārslas, pa virsu uzber cukuru un maisot apcep, kamēr auzu pārslas apbrūnējušas zeltainas. To dara aptuveni piecas minūtes. Svarīgi visu laiku tās maisīt, lai cukurs nepiedegtu un vienmērīgi apklātu auzu pārslas. Kad tās gatavas, pārber bļodiņā un ļauj atdzist.

Pēc tam lielākā traukā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Ar mikseri aptuveni divas minūtes kuļ putukrējumu, līdz tas ir vidēji biezas konsistences.

Pēc tam putukrējumam pievieno biezpienu un pabeidz kult krēmu stingrās putās. Uzmani, lai biezpiena krēms netiktu pārkults, citādi tas paliks šķidrs un nebūs baudāms.

Kad biezpiena krēms gatavs, saliek to deserta bļodiņās un pārkaisa ar apgrauzdētajām auzu pārslām.

Pēc vēlēšanās var pievienot arī ievārījumu, apceptus ābola gabaliņus vai nedaudz kanēļa. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form