Maigā un gaisīgā zemeņu kūka
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. zemenes dekorēšanai
zemenes dekorēšanai
Pildījumam
360 g
360 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
200 g
200 g vieglais krēmsiers
vieglais krēmsiers
250 g
250 g auzu deserts ar vaniļas garšu "Nemoloko"
auzu deserts ar vaniļas garšu "Nemoloko"
7 gab.
7 gab. zemenes
zemenes
2 ĒK
2 ĒK želatīns
želatīns
Pamatnei
170 g
170 g cepumi bez cukura
cepumi bez cukura
50 g
50 g izkausēts sviests
izkausēts sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Nav vairs ilgi jāgaida līdz brīdim, kad varēs iebrist zemeņu vagā un baudīt sulīgās un saldās odziņas. Lai radītu vasarīgu sajūtu jau tagad, pagatavo vieglu un gaisīgu biezpiena-krēmsiera kūku, kuras izskata un garšas īpašais akcents ir zemenes. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "ms.svece" autore Nora Svece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Blenderī sasmalcini cepumus, pievieno kausētu sviestu un samal viendabīgā masā.

    Kūkas veidnē ieklāj cepampapīru. Uz tā liec cepumu pamatni, izlīdzini un ar glāzes apakšu nospied, lai tā ir gluda.⁣⁣

    Viendabīgā masā sablendē pārējās sastāvdaļas, izņemot želatīnu.

    Atsevišķā metāla bļodiņā vai katliņā liec dažas karotes gatavās masas, pievieno želatīnu, kārtīgi sajauc un ļauj uzbriest dažas minūtes.

    Ūdens peldē vai uz ļoti mazas liesmas atlaidini želatīnu, bet nevāri, tikai sasildi, lai želatīns izšķīst.

    Pielej to pārējai masai un rūpīgi samaisi.

    Lej kūkas veidnē.

    Turi kūku ledusskapī vismaz divas stundas.

    Kad kūka sastingusi, dekorē ar zemenēm.

    Kūkas diametrs ir 20 centimetri.

    Kūkai var pievienot papildu saldinātājus. Tāpēc – pirms lej kūkas masu veidnē, noteikti pagaršo, vai tevi apmierina tās saldums.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form