Biezpiena kūka ar karameļu-zemesriekstu virskārtu
Foto: Privātais arhīvs
4.1429 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
400 g
400 g cepumi
cepumi
50 g
50 g kakao
kakao
150 g
150 g sviests
sviests
Pildījumam
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
2 gab.
2 gab. olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
Virskārtai
150 g
150 g cukurs
cukurs
50 g
50 g sviests
sviests
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g apcepti zemesrieksti
apcepti zemesrieksti
1 TK
1 TK sāls
sāls
  • Dažādas mīklas
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kūkas karameļu-riekstu virskārta atgādina kodienu "snikers" batoniņā. Cepumu kūkas pamatne ar biezpiena masas pildījumu, ko bagātina saldais krējums ar cukuru. Lai gan gatavošanas laiks ir salīdzinoši ilgs, baudījums, ko gūsi, būs vienreizīgs. Tas ir tā vērts! Recepti iesaka gardēde Madara Linde.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcini blenderī vai ieliec tos maisiņā, aizsien galu un kārtīgi rullē pār to ar mīklas rulli.

    Sadrupinātajos cepumos iejauc kausēto sviestu un kakao.

    Uz plātnes vienmērīgi izklāj cepumu drupačas.

    Liec pamatni atpūsties ledusskapī 30 minūtes.

    Gatavo pildījumu. Sakul biezpienu ar olu, cukuru, saldo krējumu.

    Uz pamatnes kārto biezpiena masu.

    Uzsildi cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā un cep kūku 90 minūtes.

    Gatavo karameli. Ieber katliņā cukuru un liec vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisi! Vāri, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintara nokrāsu.

    Pievieno sviestu un noņem no uguns.

    Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos.

    Kad iegūta vienmērīga masa, turpini maisīt, līdz tā nedaudz atdziest.

    Pievieno sāli un rūpīgi iemaisi.

    Karameli atdzesē istabas temperatūrā.

    Mazliet atdzesē kūku, izkārto zemesriekstus un lej pāri karameli.

    Kūku liec ledusskapī uz pāris stundām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam