Garda jo garda un ģeniāli vienkārši pagatavojama biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu no Mušmiru ielas recepšu krājumiem.

Gatavo biezpienkūku kopā ar Mušmiru ielas iemītniekiem un smelies arī citas garšīgas idejas viņu Youtube kanālā.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2 glāzeskviešu milti0.33 TKsoda0.5 TKsāls1 gab.sviesta paciņa50 gpūdercukurs1 TKVaniļas cukurs PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens4 gab.olas1 glāzecukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Gatavo mīklu. Miltus izsijā, pievieno sodu, sāli, kubiņos sagreiztu, aukstu sviestu un visu samīca, līdz izveidojas viendabgas mīklas drumstalas. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un samaisa.

3

Gatavo pildījumu. Vienu olas baltumu atdala no dzeltenuma un liek ledusskapī. Biezpienam pievieno trīs olas, vienas olas dzeltenumu, glāzi cukura un visu samaisa.

4

Formā ber 2/3 mīklas drumstalu, tad uzmanīgi lej biezpiena pildījumu. Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai ievārījumu. Atlikušās mīklas drumstalas ber virs pildījuma. Liek kūku krāsnī.

5

No ledusskapja izņem olas baltumu, pievieno tam nedaudz citrona sulas un sakuļ stingrās putās.

6

Kad kūka ir gandrīz gatava, izņem to no krāsns, dekorē ar olas baltumu un liek atpakaļ krāsnī, cepot līdz gatavībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!