Foto: Privātais arhīvs
Ar šo kūku būs grūti nošaut greizi! Recepte ir ļoti vienkārša, kūka nav salda un piestāvēs gan kā brokastu našķītis, gan kā kārums vakarā pie tējas. Garšu niansēs skābais sajaucas ar saldo, tāpēc kūka izpatiks pat izvēlīgākajiem garšu meklētājiem!
70Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gmilti200 gcukurs100 gsviests10 gcepamais pulveris2 gab.olas500 gbiezpiens bundža iebiezinātais piens4 ĒKskābais krējums50 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu – sajauc miltus ar cukuru, cepamo pulveri un izkausētu sviestu. Visu rūpīgi samīca, līdz veidojas graudaina konsistence. Maisījums jāsadala trīs daļās.

2

Gatavo biezpiena masu – citā traukā sajauc olas ar biezpienu un atlikušo cukura daudzumu. Visu kārtīgi samaisa, var izmantot arī blenderi, tad biezpiena gabaliņi kūkā nebūs tik izteikti. Maisījumu sadala divās daļās.

3

25 cm lielā veidnē ieklāj cepamo papīru un to viegli ietauko ar sviestu. Tad ieklāj pirmo no trim porcijām ar mīklu tā, lai tā nosedz visu pamatni un labi pieguļ. Pēc tam vienmērīgi pievieno vienu porciju biezpiena masas. Tai virsū izklāj otro porciju mīklas. Un atkārto procesu – izklāj atlikušo daļu biezpiena masas, bet tai virsū pēdējo porciju mīklas, līdz visi trauciņi iztukšoti.

4

Liek kūku cepties 180 grādu temperatūrā apmēram 50–60 minūtes.

5

Kamēr kūka cepas, pagatavo vienkāršu krēmu – sajauc skābo krējumu ar iebiezināto pienu. Atsevišķā trauciņā izkausē šokolādi.

6

Kad kūka izņemta no cepeškrāsns, uzreiz var liet virsū krējuma un iebiezinātā piena masu un vienmērīgi noklāt virsmu.

7

Pēc patikas kūku pārlej ar izkausēto šokolādi. Var arī veidot glītus rakstiņus.

8

Ļauj kūkai atdzist istabas temperatūrā un liek ledusskapī, vislabāk uz nakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!