Foto: Privātais arhīvs
Jaukas bērnības atmiņas, kad šo kārumu vecāki gatavoja vai nopirka vietējā konditorejā. Tas bija dienas gardākais notikums! Biezpiena mājiņas vari veidot kopā ar saviem bērniem, kuriem patiks rosīšanās virtuvē. It īpaši, ja sagaidāms tik gards rezultāts. Biezpiena mājiņu garšu bagātina pievienotais kondensētais piens. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
400 gbiezpiens marmelāde2 ĒKkondensētais piens15 gab.cepumi100 gtumšā šokolāde50 gsviests1 ĒKskābais krējums

Sagatavošana

1

Biezpienam pievieno kondensēto pienu un gabaliņos sagrieztu marmelādi.

2

Smērē biezpiena masu uz cepuma. Ņem vēl divus cepumus un veido mājiņas formu.

3

Pārklāj ar glazūru, ko veido, izkausējot šokolādi, sviestu un skābo krējumu un kārtīgi samaisot.

Pirms pārklāšanas ar glazūru, ieteicams mājiņas paturēt ledusskapī, lai tās nejūk ārā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!