Biezpiena mīklas ābolu pīrāgs ar rikotu un rozīnēm
Foto: Shutterstock
2.5333 15
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
2
2 olas
olas
300 g
300 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
Virsai:
5 gab.
5 gab. skābi āboli
skābi āboli
200 ml
200 ml skābs krējums
skābs krējums
200 g
200 g rikota
rikota
1
1 ola
ola
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas izmērcētas rozīnes
izmērcētas rozīnes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Gards biezpiena mīklas pīrāgs ar krēmīgu ābolu-rikotas pildījumu. Vislabāk to baudīt vēl siltu, piedzerot pienu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu, olas un miltus, kas iepriekš sajaukti ar sodu. Labi samaisa un liek mīklu veidnē.

    Ābolus nomizo, sagriež, atsēklo un sašķēlē.

    Gatavo pildījumu samaisot visas sastāvdaļas, pilda veidnē, nolīdzina.

    Ābolu šķēlītes liek uz pīrāga, viegli piespiežot.

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Liek cepties pīrāgu 45-50 minūtes.

    Izņem, pārkaisa ar pūdercukuru, kam var pievienot arī kanēli. Pasniedz siltu ar pienu, tēju vai kafiju.

    Iesūtīja: Artūrs

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form