
Gards biezpiena mīklas pīrāgs ar krēmīgu ābolu-rikotas pildījumu. Vislabāk to baudīt vēl siltu, piedzerot pienu.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu, olas un miltus, kas iepriekš sajaukti ar sodu. Labi samaisa un liek mīklu veidnē.
Ābolus nomizo, sagriež, atsēklo un sašķēlē.
Gatavo pildījumu samaisot visas sastāvdaļas, pilda veidnē, nolīdzina.
Ābolu šķēlītes liek uz pīrāga, viegli piespiežot.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Liek cepties pīrāgu 45-50 minūtes.
Izņem, pārkaisa ar pūdercukuru, kam var pievienot arī kanēli. Pasniedz siltu ar pienu, tēju vai kafiju.
Iesūtīja: Artūrs