Sēkliņu maize brokastīm
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja ledusskapī aizķēries biezpiens, bet garšvielu plauktos – aizsākti sēkliņu iepakojumi, tad iepriecini brokastīs sevi un ģimeni ar svaigi ceptām biezpiena un sēkliņu smalkmaizītēm. Ļoti vienkārša pagatavošana un pārsteidzoši gards rezultāts!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

Biezpienu, pienu, augu eļļu, cukuru, olu un citrona sulu sajauc kopā.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sēkliņām.

Biezpiena masu samaisa ar miltu maisījumu.

No mīklas veido nelielas bumbiņas un kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, ievērojot 2-3 centimetru atstarpes, jo maizītes cepoties nedaudz uzpūtīsies.

Cep aptuveni 30 minūtes, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Comment Form