90Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
200 gbiezpiens200 gsviests vai margarīns4 gab.olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda PILDĪJUMS: rabarberi skābs krējums cukurs kanēlis
Sagatavošana
1
Gatavo mīklu: bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.
2
Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. Piedrupina biezpienu, pievieno sodu, stērķeli, citronskābi un visu kārtīgi izmaisa. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.
3
Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un pārkaisa ar sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.
*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmajā reizē, kad gatavoju šo kūku, piebēru tējkaroti ar kaudzīti- sita cauri sodas garšu.
Iesūtīja: ciksite
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit