Rabarberu un biezpiena plātsmaize
Foto: Shutterstock
3.3647 85
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
4 gab.
4 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK citronskābe
citronskābe
1 TK
1 TK kartupeļu milti
kartupeļu milti
1 TK
1 TK soda
soda
Pildījums:
 
rabarberi
rabarberi
 
skābs krējums
skābs krējums
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu: bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.

    Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. Piedrupina biezpienu, pievieno sodu, stērķeli, citronskābi un visu kārtīgi izmaisa. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.

    Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un pārkaisa ar sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.

    *sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmajā reizē, kad gatavoju šo kūku, piebēru tējkaroti ar kaudzīti- sita cauri sodas garšu.

    Iesūtīja: ciksite

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form