Foto: Shutterstock
Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!
90Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gbiezpiens200 gsviests vai margarīns4 gab.olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda PILDĪJUMS: rabarberi skābs krējums cukurs kanēlis

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu: bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.

2

Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. Piedrupina biezpienu, pievieno sodu, stērķeli, citronskābi un visu kārtīgi izmaisa. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.

3

Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un pārkaisa ar sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.

*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmajā reizē, kad gatavoju šo kūku, piebēru tējkaroti ar kaudzīti- sita cauri sodas garšu.

Iesūtīja: ciksite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!