Biezpiena plācenīši no pavārgrāmatas 'Latviešu ēdieni'
Foto: Čība gatavo
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Tieši šādi pagatavoti biezpiena plācenīši ir manas bērnības atmiņu garša un smarža. Pēc šīs grāmatiņas arī pati, maza būdama, esmu bieži palīdzējusi babiņai (tā es saucu savu vecmāmiņu) pagatavot ko gardu. Šī 1987. gadā izdotā pavārgrāmata man ir ļoti mīļa, jo, cik atceros sevi, tik atceros šo recepšu krājumu. Gan jau, ka katram ir kāda lieta, kas ceļo kopā pa dzīves ceļu, vai ne?!" pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

Biezpienam pievieno olu, cukuru, sāli, garšvielas, miltus (15 g), mannu un samaisa.

Masu liek uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un saveļ veltnī (3-4 cm diametrā).

Tad veltni šķērsām sagriež 2 cm biezos gabaliņos, apviļā miltos (atlikušie 10 g), izveido apaļi plakanu formu, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep vidējā siltumā, līdz biezpiens izkarsis un plācenīši apcepušies dzeltenīgi brūngani.

Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai ar cukuru un kanēli, tēju vai kafiju.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form