Smilšu mīklas biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Smilšu mīklai
200 g
200 g sviests
sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
350 g
350 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 gab.
0.5 gab. paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Biezpiena masai
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
120 g
120 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
50 g
50 g skābais krējums
skābais krējums
25 g
25 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 gab.
0.5 gab. paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
150 g
150 g rozīnes
rozīnes
0.5 gab.
0.5 gab. rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Visticamāk, plātsmaize savas lieliskās garšas dēļ pazudīs no šķīvja zibens ātrumā, taču, ja kāds gabaliņš būs palicis, tad nākamajā dienā būs vēl garšīgāk. Biezpienmaize ar rozīnēm un rīvētu citrona miziņu akcentam atsauc atmiņā bērnību ar šī kāruma baudīšanu, kas bija svētki. Recepti iesaka gardēde Valentīna Bogdanova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Miltus sajauc ar sāli, cepampulveri.

    Ar mikseri sakul mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olu dzeltenumus, sakul.

    Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno miltu maisījumu. Maisi, kamēr mīkla kļūst viendabīga.

    Savel mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec pusstundu ledusskapī.

    Gatavo biezpiena masu. Biezpienu samal vai samīci ar kartupeļu stampu, lai biezpiens nav graudains.

    Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.

    Beigās iemaisi izmērcētas un nosusinātas rozīnes un rīvēta citrona miziņu.

    Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru.

    Atdzesēto smilšu mīklu vienmērīgi izklāj pa visu cepešpannu. Virsū klāj biezpiena masu un izlīdzini.

    Cep režīmā ar ventilatoru 40 minūtes. Ja cep bez ventilatora režīmā, kur karstums ir no augšas un apakšas, tad cepšanas laiks ir stunda.

    Atdzesē plātsmaizi, neizņemot no cepešpannas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form