Biezpiena sacepums ar āboliem
Foto: Shutterstock
2.9333 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
650 g
650 g biezpiens
biezpiens
2
2 olas
olas
1
1 liels ābols
liels ābols
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna smalka sāls
smalka sāls
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
 
sviests formas iesmērēšanai
sviests formas iesmērēšanai
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Biezpiena sacepumi
  • Plātsmaizes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek sildīties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar mīkstu sviestu un izkaisot viegli ar miltiem.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Saspaida biezpienu, piejauc olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu, miltus, cukuru un skābo krējumu, noliek malā. Izspiež citrona pusītei sulu.

    Ja ābols nācis no pašu dārza, tad to var nemizot, bet, ja nav zināma ābola izcelsme, to nomizo, izņem serdi, pārgriež uz pusēm. Vienu pusi sagriež smalkās šķēlēs. Otru pusi sagriež salmiņos. Šķēles aprasina ar citrona sulu un noliek malā. Salmiņus iemaisa biezpiena masā.

    Olu baltumus sakuļ mīkstās putās, pieliek šķipsnu sāls un saputo stingrās putās. Vienu ceturto daļu iemaisa biezpienā, lai tas kļūtu vijīgāks. Pārējos olu baltumus uzmanīgi iecilā.

    Liek biezpienu sagatavotajā formā, rotā ar noglabātajām ābolu šķēlītēm un liek cepties apmēram 30 - 40 minūtes, līdz sacepums ir zeltains.

    Nedaudz atdzesē un pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form