45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens150 gsviests4 olas5 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts1.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls5 ĒKmanna milti(pēc vajadzības)1 saujasaldētas vai svaigas ogas

Sagatavošana

1

Sviestu sarīvē lielā bļodā, pievieno olas, cukuru, vaniļu un ar mikseri saputo.

2

Masai pievieno biezpienu, cepamo pulveri, mannu un šķipsniņu sāls, visu samaisa. Ja mīkla šķiet par šķidru, var piebērt nedaudz miltu, bet ne pārāk daudz.

3

Mīklu vēlams nedaudz atpūtināt, lai manna nedaudz uzbriest, bet, ja izsalkums ir pārāk stiprs, tad ķeras pie cepšanas.

4

Cepamtrauku iesmērē ar sviesta piciņu, iekaisa pavisam nedaudz mannas putraimus. Lej mīklu traukā, pārkaisa ar ogām no saldētavas – labi garšo gan upenes, gan jāņogas, gan zemenes vai avenes – un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos. Cep 25-35 minūtes (atkarīgs no krāsns) vai līdz izveidojusies kārdinoši zeltaina garoziņa.

5

Pasniedz ar skābo krējumu vai saldējumu. Garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!