Biezpiena sacepums ar upenēm
Foto: Evita
2.2000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
150 g
150 g sviests
sviests
3-4
3-4 olas
olas
5-6 ĒK
5-6 ĒK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
5 ĒK
5 ĒK manna
manna
pēc vajadzības
pēc vajadzības milti
milti
1 sauja
1 sauja saldētas vai svaigas ogas
saldētas vai svaigas ogas
  • Plātsmaizes
  • Saldie sacepumi
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Ātrs un garšīgs veids, kā vakarā pabarot ģimeni un izmantot biezpienu, kas tuvojas derīguma termiņa beigām. Un arī saldētavas krājumi jātukšo, jo tuvojas jauna vasara ar svaigām ogām un vitamīniem no pašu dārza!" Recepti Tasty.lv piedāvā Evita – viena no vakariņu recepšu konkursa dalībniecēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu sarīvē lielā bļodā, pievieno olas, cukuru, vaniļu un ar mikseri saputo.

    Masai pievieno biezpienu, cepamo pulveri, mannu un šķipsniņu sāls, visu samaisa. Ja mīkla šķiet par šķidru, var piebērt nedaudz miltu, bet ne pārāk daudz.

    Mīklu vēlams nedaudz atpūtināt, lai manna nedaudz uzbriest, bet, ja izsalkums ir pārāk stiprs, tad ķeras pie cepšanas.

    Cepamtrauku iesmērē ar sviesta piciņu, iekaisa pavisam nedaudz mannas putraimus. Lej mīklu traukā, pārkaisa ar ogām no saldētavas – labi garšo gan upenes, gan jāņogas, gan zemenes vai avenes – un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos. Cep 25-35 minūtes (atkarīgs no krāsns) vai līdz izveidojusies kārdinoši zeltaina garoziņa.

    Pasniedz ar skābo krējumu vai saldējumu. Garšīgi!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form