Biezpiena sacepums no Ulmaņlaika pavārgrāmatas
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Mūsu ģimenē lielā cieņā ir biezpiens, no tā gatavojam dažnedažādus gardus ēdienus – ar biezpienu pildītus baklažānu rullīšus, plācenīšus un pankūciņas, bulciņas un cepumus vai vienkārši ar krējumu un sīpoliem kā piedevu ceptiem kartupelīšiem. Šoreiz pagatavoju biezpiena sacepumu pēc kādas ļoti senas receptes no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas. 1937. gadā atkārtoti izdoto grāmatiņu "Pavāru māksla" sastādījusi leģendārā Minjona jeb Hermīne Zālīte (1858-1932)," tā pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

Biezpienu samaļ gaļas mašīnā.

Sviestu ar cukuru saputo, pieliek olu dzeltenumus, sasmalcinātus riekstus, skābu krējumu, miltus un cieti.

Visu labi izmaisa kopā ar biezpienu. Beidzot pieliek saputotus olu baltumus, viegli iecilā un liek sagatavotā formā, cep mērenā siltumā.

Pasniedz siltu ar ogu mērci.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form