Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 l
pēc garšas
pēc garšas

Par lietuviešu biezpiena sieru tiek dēvēts nenogatavināts biezpiena siers, ko gatavo pēc senām metodēm, piena savilkšanai fermentu vietā izmantojot tikai pienskābo baktēriju ieraugu. Lietuvā ir iecienīti daudzi biezpiena siera gatavošanas veidi, no tiem populārākie ir divi – no skābā un saldā piena. Lai pagatavotu labu, garšīgu sieru, bija nepieciešams talants, bet saimnieci, kam tāds piemita, ļoti cienīja. Siers līdz pat mūsdienām ir saglabājies kā svētku cienasts un auglības simbols, un lietuvieši joprojām saka: "Sieru gatavoju, ciemiņus gaidu."

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Svaigu pienu uz nakti atstāj siltā vietā, lai tas saskābst. Pienam var pievienot nedaudz paniņu, tad biezpiens būs mīkstāks.

Saskābušo pienu maisot karsē, līdz sāk atdalīties sūkalas.

Caur marli izkāš biezpienu, atdalot sūkalas. Pievieno biezpiena masai šķipsnu sāls un iepriekš verdošā ūdenī izplaucētas un nosusinātas ķimenes.

Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Visu kārtīgi samaisa, marli aizsien ciet un sieru liek zem sloga uz 3-4 stundām.

Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Iztin no marles, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form